Daman is De Man op zondag

Zondagmiddag 17 maart, bij aanvang van het toernooi begroette een heerlijk zonnetje de 28 deelnemers aan alweer de 8e zondagranking van dit seizoen. Dit keer waren we te gast bij Café de Schot in Zaandam.

De poulefase bestond uit 7 poules van 4 deelnemers waarvan de beste 2 spelers door zouden gaan naar de A-sheet, de nummers 3 naar de B-sheet en de nummers 4 tot slot naar de C-sheet. Een paar gelijke standen zorgde voor nog wat rekenwerk in onderlinge resultaten en zo konden rond de klok van 4 uur de sheets worden gevuld.

In de finale van de C-sheet stonden 2 mannen tegenover elkaar die je niet zo snel zou verwachten in deze sheet, maar soms zit het mee en soms zit het ook gewoon even tegen. Danny Wijnands trof Hans Langenberg maar had echt duidelijk zijn dag niet en werd gewhitewashed door Hans.

De finale van de B-sheet werd een internationaal affiche. Akos Fedor uit Hongarije trof Terrence Stein in de finale. Akos die wel eerder aan de toernooien had mee gedaan maar eigenlijk nog geen aansprekende resultaten had behaald moest in zijn eerste sheetfinale zijn meerdere erkennen in Terrence, uitslag 4-2.

Erik Avondrood haalde voor de verandering vandaag maar weer eens de finale van de A-sheet en trof daarin Jesse Daman die zich door een zwaar gedeelte van het schema heen moest werken om de finale te bereiken. Bij de laatste 16 Erwin Valks (4-1), de kwarfinale Michael van der Velde (5-0), de halve finale Leroy Kwadijk (6-3) en uiteindelijke de finale tegen Erik.

Een finale waar de spanning op stond, de gemiddeldes waren een stuk minder dan normaal maar spannend was de eindstrijd wel. Het verschil in gemiddelde was uiteindelijk 0,38 punten per 3 pijlen. Jesse liet in de wedstrijd nog even zien dat 76 wel degelijk uit kon waar Erik diezelfde finish even later miste. Bij een stand van 6-6 miste Jesse zijn eerste matchdarts, zette Erik zichzelf na 18 darts op Tops maar wist Jesse met zijn 2e dart de winnende dubbel te vinden en met 7-6 te winnen en zo de 100 punten te pakken.

Als we naar de ranglijst kijken staat Erik nu 155 punten los van de nummer 2 Michael van der Veld die op zijn beurt Jesse zag naderen tot op nog maar 5 punten afstand. Robin van Bergen steeg een plekje naar de 4e positie waar Danny Wijnands hem nog wel in de nek hijgt met ook maar 5 punten achterstand. De komende 4 rankings valt er dus nog genoeg om voor te gooien.

De top 3 bij de dames ziet er na vandaag als volgt uit:

1. Marjolein Eijben180 punten
2. Elvira Min150 punten
3. Danique Groothuesheidkamp130 punten

Overzicht poulefase en A-sheet en B-sheet:
https://tv.dartconnect.com/event/mt_md9o61_7/matches
Overzicht C-sheet:
https://tv.dartconnect.com/event/mt_md9o61_8/matches

Op 31 maart zijn we te gast bij Teasers Zaandam voor de 9e ranking van het seizoen. Graag tot dan!

error: Inhoud is beveiligd!