Zondagranking #7 Partycentrum de Admiraal

Zondag 3 maart, de eerste van 3 rankingtoernooien in deze maand bracht ons samen in Partycentrum de Admiraal.

Helaas viel de opkomst vandaag wat tegen met maar 20 deelnemers waardoor het voor de wedstrijdleiding wat puzzelen zou worden met de knock-out fase.

Nadat alle 30 wedstrijden in de poulefase waren afgewerkt werden de deelnemers verdeeld in 2 knock-out schema’s waarbij alle verloren 1e ronde partijen de deelnemers een sheet lager zouden brengen.

Zo begonnen Peter Groothuesheidkamp en Rob Koster beide in de winnaarsronde, verloren hun wedstrijden van respectievelijk Danny Wijnands en Ferry Blommesteijn en schoven op die manier door naar de verliezersronde. Daar moesten beide heren het onderspit delven tegen Edo Bethlem en Steven Luttik waardoor Peter en Rob elkaar troffen in de halve finale van de C-sheet waar uiteindelijk 4 mensen in stonden.

De andere finalist van de C-sheet kwam uit de wedstrijd tussen Elvira Min (die in de verliezersronde verloor van Ramon Snijder) en Danny de Boer (die eerder in de verliezersronde verloor van Remco van den Bosch). De finale zou uiteindelijk gaan tussen Peter en Elvira waarbij Elvira bij een 2-1 voorsprong na handenvol gemiste dubbels van beide spelers de dubbel 1 wist te vinden en de C-Sheet won.

De B-sheet kende 10 wedstrijden voordat de finale bekend was. Remco van den Bosch trof Edo Bethlem. Wat gemiste kansjes van Edo zorgde ervoor dat Remco er uiteindelijk met een 4-1 overwinning vandoor ging met de enveloppe voor 1e plaats B.

De A-sheet werd afgewerkt in 9 wedstrijden van een langer format (kwartfinale best of 9, halve finale best of 11 en de finale zelfs best of 13). Stefan Hoogenkamp en Danny Wijnands werden verslagen door Erik Avondrood die zo aan de bovenkant van het schema de finale haalde.

Ferry Blommesteijn en Michael van der Velde waren de slachtoffers van het goede spel met nieuwe darts van Leroy Kwadijk en zo was de finale bekend. Een finale die op papier wel eens heel spannend zou kunnen worden, een finale waarvan je de einduitslag niet zou voorspellen en haast zou denken dat ondergetekende een typefout zou hebben gemaakt. Leroy wist de overwinning met 7-1 naar zich toe te trekken.

SpelerAantal x 180Hoge Finishes
Leroy Kwadijk6108
Erik Avondrood2140, 111
Michael van der Velde2
Danny Wijnands1
Monique Paalman1
Peter Groothuesheidkamp1
Remco van den Bosch140
Edo Bethlem136
Roy de Saegher108
Monique Paalman1102
Elvira Min100

Alle uitslagen zijn terug te zien op Dartconnect:
Poulefase, Winnaarsronde (A-sheet) en Verliezersronde (B-sheet)
C-sheet

Het volgende toernooi wordt gespeeld op zondag 17 maart, dan zijn we te gast bij Café de Schot in Zaandam.

error: Inhoud is beveiligd!