Zondagranking #6 Westend Snooker

Zondag 18 februari trotseerden 28 deelnemers de regen en sommigen zelfs de trappen van het pand aan de Gedempte Gracht nummer 3 voor de zesde zondagranking van dit seizoen. Voor het eerst zouden we DartConnect gebruiken voor de begeleiding van het toernooi, echter nog wel zonder de scores online bij te houden.

Na de registratie van de 28 deelnemers het spannende moment voor de wedstrijdleiding. Zou alles ook werken zoals vooraf geoefend, het antwoord hierop was gelukkig ja en zo konden we al snel starten met het toernooi waarbij iedereen via de website van DartConnect de poule-indeling en later ook de knock-out fase kon bekijken.

Er werd gestart in 7 poules van 4 waarbij de beste 2 spelers zich plaatsten voor de A-sheet, de nummers 3 voor de B-sheet en de nummers 4 voor de C-sheet.

Finale C-sheet
De finale in de C-sheet ging tussen Rob Koster en Cees Zoomer. De wedstrijd ging uiteindelijk over de volle 5 legs waarbij Rob Koster met een 3-2 overwinning de winst in deze sheet wist te pakken.

Finale B-sheet
De finale in de B-sheet ging tussen Jeroen Thille en de verassende Colin Beljaars. Colin verloor op weg naar de finale in de knock-out fase geen enkele leg waarbij Jeroen al was gestuit op stevige weerstand van Akos Fedor en Roy de Saegher. Die weerstand kreeg Jeroen helaas niet in de finale waardoor hij de winst met 4-0 wist te pakken en Colin verwees naar de 2e plaats in deze sheet.

Finale A-sheet
Twee kanonnen in de finale van de A-sheet welke weer veel sterke deelnemers kende. Een finale met van beide spelers een zeer fraai staaltje darten wat tot een einde kwam met een prachtige 160 finish van Erik Avondrood. Hij wist Youri met 6-3 te verslaan en zo voor de 3e keer dit seizoen de volle 100 punten te pakken en zijn voorsprong in het klassement zo nog wat te vergroten.

Bijzonderheden

SpelerAantal x 180Hoge Finishes
Erik Avondrood3110, 126, 160
Youri Brouwer5102, 116
Benny Stein2
Robert Kef4104, 109
Michael van der Velde2101, 126
Hans Langenberg111, 118
Frits Collé1100
Jeroen Thille117
Stefan Hoogenkamp1108
Robin van Bergen1
Jesse Daman1
Wesley Eijkhoudt1
Totaal 180: 21x
error: Inhoud is beveiligd!