ICON DBZPOp zondag 23 juni vinden de jaarlijkse singlekampioenschappen weer plaats. Alle leden die in de wintercompetitie 2018-2019 minimaal de helft van de wedstrijden van hun team hebben gespeeld, mogen meedoen.

 

Wanneer
Zondag 23 juni 2019. Zaal open om 10.00 uur, sluiting inschrijving om 11.00 uur. Het toernooi begint rond 12.00 uur en we verwachten de dag om 17:30 uur af te sluiten.

Waar
Er wordt gespeeld in ‘Het Wapen van Assendelft’. Adres: Dorpsstraat 533, 1566 BL Assendelft. Telefoon: 075 687 1491.

Voor wie
Alle leden die in de wintercompetitie 2018-2019 minimaal de helft van de wedstrijden van hun team hebben gespeeld, mogen meedoen. Ben je het afgelopen seizoen van team overgestapt? Dan is het aantal wedstrijden dat je hebt gespeeld in het team waarin je het seizoen afsloot bepalend.

Aanmelden
Om deel te nemen moet je je op de speeldag bij de wedstrijdleiding melden. Dit kan totdat de inschrijving is gesloten. De wedstrijdleiding controleert of je speelgerechtigd bent.

Prijzen
Per divisie zijn voor de eerste 4 plaatsen geldprijzen beschikbaar. De prijzenpot is voor iedere divisie even groot, maar het bestuur behoudt zich het recht voor dit aan te passen bij zeer weinig deelnemers in één of meer divisies. Is dit aan de orde? Dan wordt dit voor de toernooistart kenbaar gemaakt.

Spelsysteem en regels
Het spelsysteem is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt (per divisie) door de wedstrijdleiding vastgesteld. Er wordt gespeeld in een poule- of knock-outsysteem, dan wel in een combinatie van beide. Het speltype is 501, maar het aantal legs dat nodig is voor de winst varieert mogelijk per speelronde. Verder gelden alle gebruikelijke regels. Bijzondere regels voor dit toernooi:

Bij het knock-outsysteem moet elke speler die een wedstrijd heeft verloren een volgende wedstrijd schrijven (tenzij de wedstrijdleiding anders bepaalt);
Wordt in een poulesysteem gespeeld? Dan zal de wedstrijdleiding de te schrijven wedstrijden zo eerlijk mogelijk over de deelnemers verdelen. Spelers zijn verplicht dit na te leven;
Komt een speler niet opdagen voor een schrijftaak of wedstrijd? Dan wordt deze per direct uit het toernooi genomen en verliest hij of zij iedere aanspraak op eventueel prijzengeld. Deze speler verliest in dat geval tevens het recht om aan een volgende editie van de DBZP singlekampioenschappen deel te nemen.

Kosten
Geen. Deelname is gratis!