Start BBC seizoen 2017 – 2018.

Tilburg, zaterdag 06 Juni 2015. Finale Brabantcup; DBZP tegen DDC (Dongen). Bij een stand van 13-8 in het voordeel van de DBZP, gehoord in het toilet: “Lekker spannend nog”, moppert er één van DDC. “Ach, maar het is wel gezellig”, is het DBZP antwoord. Een uur later staan we met een 14-13 nederlaag met lege handen beteuterd te kijken en te bedenken hoe we dit in vredesnaam hebben kunnen weggeven. Het seizoen daarop gestrand in de halve finale tegen een op dat moment sterker Beek en Donk. En dan afgelopen seizoen, tsja. Het was het allemaal gewoon even niet. Beide captains die door persoonlijke omstandigheden niet de aandacht hebben kunnen geven aan het team die het verdiende en niemand binnen het team bij machte om dat over te pakken. Gevolg, een uiterst mager seizoen waarin de play-offs op iets van 3 punten werden gemist.

De autoriteiten binnen de DBZP hebben al enkele seizoenen hun vraagtekens gezet bij de toegevoegde waarde van een BBC-selectie en het bijbehorende selectie beleid. En mede door het afgelopen dramatische seizoen en de door omstandigheden gebrekkige informatie voorziening vanuit de captains richting de DBZP heeft dat de autoriteiten doen besluiten om even 2 ruggen te korten op het BBC budget. Dit wil zegen dat we eind deze maand nog wel met een bus naar Zeeland kunnen, maar de uit wedstrijd naar Beek en Donk zal op de step worden of zoiets.

De Brabantcup is voor DBZP leden (die niet ook nog bij een NDB-organisatie zijn aangesloten) de enige manier om zich op landelijk niveau te kunnen meten. De intentie is om de BBC-selectie te laten bestaan uit de beste DBZP-leden, buiten de leden om die Superleague of Laco spelen, want die zijn uitgesloten van deelname. In de praktijk blijkt dit een lastige opgave te zijn. Er lopen binnen de DBZP genoeg kwalitatief goede spelers rond, maar een groot deel heeft niet de interesse om selectie te gooien of heeft simpelweg op de gemiddelde zaterdag andere verplichtingen. Hierdoor kan het zijn dat voor de neutrale toeschouwer de selectie op papier niet super sterk is. De BBC-captains zijn zich hiervan bewust.

Zoals het eigenlijk ieder seizoen wel gaat hebben ook dit seizoen een aantal bepalende spelers gekozen voor de Superleague. Een kern van een stuk of 6 spelers, die al sinds jaar en dag bij de selectie zitten, zijn overgebleven. Buiten die kern om hebben we vorig seizoen al wat nieuwe spelers mogen verwelkomen die gelukkig zijn gebleven zodat we in ieder geval een basis hebben om het seizoen volgende week te kunnen aanvangen. Tevens hebben we nog wat nieuwe leden ingeschreven die dit seizoen hun debuut zullen maken op BBC niveau. Verder zullen beide captains dit seizoen actief lobbyen zodat de selectie nog verder kan worden uitgebreid.

Met alle respect, de verwachtingen voor dit seizoen liggen niet erg hoog. De doestelling is om ieder geval de play-offs te halen en bovenal een sterk en hecht team op te bouwen die in het seizoen 2018 – 2019 weer serieus kan meestrijden om de titel. Om de doelstelling van de play-offs te halen zal er dit seizoen op “scherp” gespeeld worden. Dit wil onder ander zeggen dat de sterkste zullen spelen en dat wissels alleen ingezet worden als basisspelers door het ijs zakken.

Zaterdag 09 September 2017 spelen we de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis in De Blauwe Lantaarn. De tegenstander is Dongen, het team waar we in 2015 de finale van hebben verloren. Publiek is van harte welkom, de entree is gratis.

Piet Post.