ICON World Disability Darts Assoscation

Eetcafé De Kroon, tegenwoordig bekend onder de naam ‘Lokaal De Kroon’, beschikt sinds dit voorjaar over een dartbaan voor paradarters. Daarmee behoort zij tot een zeer select gezelschap van speellocaties. Binnen de DBZP is zij zelfs de eerste locatie die deze faciliteit biedt!

De werpafstand is gelijk aan die van een reguliere dartbaan, maar het bord hangt lager: niet op 1,73 m maar op 1,37 m. Om tijdens competitiewedstrijden van de baan gebruik te mogen maken, moet een speler kwalificeren als paradarter in de zin van de WDDA (‘World Disability Darts Association’). Alle regels zijn beschreven in het vernieuwde competitiereglement (geldig vanaf 1 maart 2019).

Marcel van Kleef, speler en reservecaptain van team Sagitta en zelf rolstoelgebruiker, is blij met de baan. “Eindelijk kan ik op gelijkwaardig niveau mee darten en partijen winnen”, aldus Marcel. Hij en zijn team horen enkel positieve reacties en waardering, al wordt er aanvankelijk wat vreemd gekeken (‘Een kinderbaan?’). Na uitleg volgt echter alleen maar respect.

Het bestuur is blij dat De Kroon deze faciliteit mogelijk heeft gemaakt en hoopt dat meer locaties dit voorbeeld zullen volgen!

De Kroon heeft de primeur

Foto: Marcel van Kleef ontvangt het DBZP-keuringsschildje, uit handen van Richard van Slooten, voorzitter DBZP.