BELANGRIJK BERICHT ivm CORONA

Update 25 maart 2020


Beste mensen,

We maken een bijzondere tijd mee. Een tijd die ons dwingt tot het nemen van unieke en tegelijk ook zeer spijtige maatregelen. Wij kunnen echter niet anders en vertrouwen op jullie begrip.

In aanvulling op eerdere maatregelen heeft het kabinet besloten dat alle evenementen en bijeenkomsten, waarbij 3 of meer personen samenkomen, tot 1 juni a.s. verboden zijn. Voor ons heeft dat grote gevolgen.


Wintercompetitie nietig verklaard

Op dit moment is onduidelijk of de competities direct na 1 juni hervat mogen worden. We hebben onderzocht of het mogelijk is de resterende wedstrijden na 1 juni te laten spelen, voor het geval dat. Helaas blijkt dat redelijkerwijs niet mogelijk. Daarom heeft het bestuur besloten het (vrijblijvende) advies van de Nederlandse Dartsbond aan haar dochterorganisaties te volgen en de lopende wintercompetitie nietig te verklaren. Hierdoor zijn er dit jaar geen kampioenen of degradanten. Bestaande teams, die zich voor seizoen 2020/2021 opnieuw inschrijven én die opnieuw aan de inschrijfregels voldoen, behouden de divisieplaatsing die zij in seizoen 2019/2020 hadden. Wanneer teams zich niet opnieuw inschrijven, zullen plaatsen openvallen. Als dat nodig is, worden die opgevuld met teams die aan het einde van de 1e competitiehelft (seizoen 2019/2020) het hoogst geklasseerd waren. Zij worden in dat geval doorgeschoven naar hogere divisies.

Bekerfinale uitgesteld
De bekercompetitie was al bijna afgelopen. Wij proberen die alsnog af te ronden, door de resterende wedstrijden te laten plaatsvinden op één finaledag. Mogelijk wordt die pas aan het eind van de zomer gehouden. Nader bericht volgt.

DBZP toernooiencyclus gestaakt
Alle toernooien die voor dit seizoen waren gepland, maar nog niet zijn gespeeld, komen te vervallen. Cafés die hierdoor toernooien mislopen, krijgen (als zij dat willen) in seizoen 2020/2021 ter compensatie nieuwe toernooien aangeboden. Het bestuur beraadt zich nog over de gevolgen voor de huidige toernooi-ranking. Nader bericht volgt.

Brabantcup
De organisatie van de Brabantcup ligt in handen van S.D.O.B. Zij heeft inmiddels besloten de competitie te stoppen. Er wordt nog gezocht naar mogelijkheden om het afgelopen jaar op een goede manier af te sluiten. Nader bericht volgt via de S.D.O.B.

ALV uitgesteld
De jaarlijkse ALV vindt normaal gesproken medio juni plaats. Deze wordt voorlopig uitgesteld. Reglementair dient de ALV uiterlijk 1 september 2020 gehouden te worden. Ook hiervoor geldt: nader bericht volgt.


Het bestuur wenst iedereen veel sterkte toe. Wees voorzichtig, hou je aan de richtlijnen van de overheid en hopelijk zien we elkaar spoedig en in goede gezondheid aan of rond het dartbord terug.

met vriendelijke groet,

Het bestuur