Singlekampioenschappen 2023-2024

Zaterdag 25 mei 2024 stond in het teken van de afsluiting van het competitieseizoen met de jaarlijkse singlekampioenschappen. De sporthal Oostzaan was met medewerking van Sportscafé The Match het decor van deze editie. Misschien voor sommigen wat afgelegen maar wat een fijne locatie voor de huisvesting van dit toernooi. Alles was goed verzorgd en na afloop van het toernooi liet de BBQ zich goed smaken door de nog aanwezig deelnemers.

De 4e divisie was helaas slechts met 1 speler vertegenwoordigd waardoor deze aansloot bij de 3e divisie en het deelnemersveld van 16 spelers daar compleet maakte.

De in de 3e divisie ging tussen Stefan Hoogenkamp van EvilSunZ en Danny Zon van Het Gezellige Zooitje. Na een spannende strijd wist Stefan de winst met 5-4 naar zich toe te trekken en er zo met de hoofdprijs van € 200,- vandoor te gaan.

De 2e divisie was met 19 deelnemers goed vertegenwoordigd en na de poulefase met 3 poules van 5 en 1 poule van 4 stroomden er 8 spelers door naar de knock-out fase. Hierin troffen Steven Luttik van IJzersterk en Sven Elout van Een voor die pad elkaar. De finale werd met maar liefst 6-1 gewonnen door Steven die hierdoor bij de prijsuitreiking de € 200,- mocht komen ophalen.

De 1e divisie werd vertegenwoordigd door slechts 7 spelers waardoor er maar 2 kleine poules gevuld konden worden. De beste 2 spelers van beide poules troffen elkaar in de kruisfinale waarna de finale werd gespeeld door teamgenoten bij PingPing, Jeffrey Hijnekamp en Bart Groot. Jeffrey bleek een maatje te groot (slechte woordgrap, ik weet het) voor Bart en pakte zo de enveloppe met de € 200,-

De eredivisie kende een deelnemersveld van 11 spelers. Verdeelt over 2 poules konden de heren flink aan de bak in een spelformat van best of 9 legs in de poulefase. De 2 beste spelers van beide poules zouden zich plaatsen voor de kruisfinales. Er moest wat rekenwerk aan te pas komen maar uiteindelijk wisten Erik Avondrood, Wout van Cadsand, Wesley Bruijstens en Robert Brand zich te plaatsen. Erik won zijn halve finale van Wesley en Wout won zijn partij van Robert Brand en zo troffen net als in de poule Erik en Wout elkaar opnieuw.

Wout gooide misschien wel 1 van de beste wedstrijden uit zijn leven en was de hele dag al lekker in vorm met 5 finishes van boven de 100 waarvan 153 zijn hoogste was. De finale werd gespeeld in een best of 13 legs en was na slechts 8 legs al afgelopen. Wout liet geen spaan heel van Erik en wist met een 7-1 overwinning de titel en de € 200,- naar zich toe te trekken.

De winnaars van links naar rechts:
Wout van Cadsand (eredivisie), Jeffrey Hijnekamp (1e divisie), Steven Luttik (2e divisie) en Stefan Hoogenkamp (3e divisie)

Tot slot nog even een voetnoot van de organisatie, ook wij hebben tijdens dit toernooi weer bijgeleerd en zullen voor een volgende editie onze aanpassingen maken waardoor het voor iedereen een nog leuker toernooi kan en zal worden. Deel je feedback met ons als je op- en/of aanmerkingen hebt want dat is in een ieders belang en daar kan een evenement als deze alleen maar beter van worden. Denken jullie vooral ook nog even aan de ledenvergadering op 9 juni aanstaande want samen zijn wij de DBZP.

Rest mij slechts nog iedereen te bedanken voor zijn/haar gezelligheid, inzet en sportieve plicht en een mooie zomer gewenst.

Namens het bestuur en de organisatie,
Paul Hinsche

error: Inhoud is beveiligd!