Revi Dubois opnieuw de sterkste in Teasers

Net als in het seizoen 22/23 was Teasers tijdens 1e paasdag het decor van de DBZP Zondagranking. Met een opkomst van 22 deelnemers begonnen we met 2 poules van 5 spelers en 3 poules van 4 spelers.

Na de Poulefase begonnen we met met de knock-out fase waarbij de verliezende spelers van de eerste ronde doorstroomden naar een lagere sheet om zo iedereen de kans te geven om lekker veel te gooien op deze regenachtige dag.

De C-sheet werd na 8 gespeelde wedstrijden uiteindelijk een prooi voor Roy de Saegher die in de finale met 3-2 te sterk was voor Richard Renaud.

Ook de winnaar van de B-sheet mocht 8 wedstrijden spelen om er met de eindoverwinning vandoor te gaan. Dennis Speekhoudt wist met een 4-3 overwinning Hans Langenberg van de dagzege in de B-sheet af te houden.

De A-sheet finale ging tussen Revi Dubois en Leroy Kwadijk. Revi bewaarde goede herinneringen aan de zondagranking in Teasers want op 1 oktober pakte hij daar de overwinning. Beide mannen kenden in de finale een beetje een slow start al leek het daar in de 1e leg van de wedstrijd nog niet op. Revi won de Bull en begon met een 18 darter aan de partij. Leroy had vervolgens aan een 25 en 31 darter genoeg om de 2-1 voorsprong te pakken.

Hierna begonnen de mannen op stoom te komen en werden de legs in 5 of 6 beurten binnen gehaald met 2x een 19 darter tussendoor en dat in rap tempo. De snelste leg werd afgewerkt in slechts 1 minuut en 36 seconden waar Revi aan 14 darts genoeg had (waar het in 11 had gekund). Na 12 legs stond de gelijke stand van 6-6 op het scorebord en begonnen de mannen aan de laatste en beslissende leg.

Hierbij leek de spanning bij beide mannen in de werparm te sluipen en werden de triples maar moeizaam gevonden. Revi stond na 18 darts nog op 144 en schoof Leroy langzaam voorbij met nog 116 op het scorebord in de hoop en misschien wel verwachting om nog wel een kansje te krijgen. Echter vond Revi op het beslissende moment de ontspanning terug en wist met een prachtige 144 finish de volle buit van 100 punten naar zich toe te trekken.

Bijzondere resultaten:

Speler180ers100+ finish
Stefan Hoogenkamp5125
Revi Dubois2140, 144
Leroy Kwadijk2130
Jesse Daman2
Robin van Bergen1
Siem de Dood132
Danny Wijnands119
Dennis Speekhoudt106

Het volgende toernooi wordt gespeeld op zondag 14 april bij Snooker en Poolcentrum Purmerend aan de Beemsterburgwal. Graag tot dan!

error: Inhoud is beveiligd!