Zondagranking #5, Café Zaanzicht

Zondag 21 januari 2024 melden 28 deelnemers zich bij de wedstrijdleiding om mee te doen aan de 1e zondagranking van het kalenderjaar 2024.

Om het eens anders te doen dan anders werd er in de poulefase best of 4 legs gespeeld, wat betekende dat er dus ook gelijk gespeeld kon worden. Een overwinning werd beloond met 2 punten, een gelijkspel met 1 punt. Iets waarmee de wedstrijdleiding zich in een aantal poules in de vingers wist te snijden maar als je niets probeert weet je ook niet of het werkt.

Zoals vaker met een loting was de “poule des doods” snel aangewezen en daarvan was Colin Beljaars het slachtoffer. In een poule met Youri Brouwer, Robert Kef en Stefan Hoogenkamp wist Colin dat het een lastige dag zou gaan worden.

De finale in de C-sheet had toch wel 1 verassende naam in de zin van Michael van der Velde. Michael had niet echt zijn dag vandaag en speelde duidelijk onder zijn niveau. Zijn tegenstander in de finale was Dennis van Houten die zeker zicht had op de dagzege in deze sheet. Echter wist Michael met de hakken over de sloot als eerste 3 legs naar zich toe te trekken en zo toch nog 25 punten mee naar huis te nemen.

De “poule des doods” bracht 1 finalist in de B-sheet. Stefan Hoogenkamp moest het opnemen tegen Rob de Vries die in de halve finale tegen Marjolein Eijben met een mooie 128 finish voor de wedstrijd zijn finaleplaats veilig stelde. Een gelijk opgaande strijd bracht een 2-2 tussenstand op het bord in een wedstrijd over best of 7 legs. In leg 5 viel Rob een beetje stil en dat bracht Stefan op matchpoint. In leg 6 waren er nog kansen voor Rob maar Stefan vond met zijn 2e pijl de dubbel 20 en pakte zo de 50 punten.

De 4 halve finalisten van de A-sheet waren allemaal namen van formaat. Teamgenoten bij Jantje met Robert Kef en Youri Brouwer, Erik Avondrood van de All Blacks en Revi Dubois van Bull Power. De eerste halve finale tussen Youri en Revi was snel gespeeld. Een whitewash werd genoteerd en Revi stond na een 5-0 overwinning in de finale. Erik Avondrood stond 2 legs af tegen Robert Kef waardoor de halve finale het eindstation was voor beide spelers van Jantje.

In de finale was Erik echter weer zeer overtuigend en wist de overwinning met 6-3 naar zich toe te trekken en voor de 2e keer dit seizoen een rankingtoernooi op zijn naam te schrijven.

De maximale score van 180 werd deze zondag 18x genoteerd waarvan Robert Kef en Revi Dubois er beide 3 noteerden. De hoogste finish viel uit het niets maar was een flinke. De 160 van Michael van der Velde was de hoogste van de 9 finishes van 100 of meer. De hoogste finish bij de dames werd gegooid door Marjolein Eijben met een keurige 109.

Het volgende toernooi staat gepland op 18 februari 2024 wanneer we te gast zijn bij Westend Snooker in Zaandam. Graag tot dan!

error: Inhoud is beveiligd!