Jesse Daman heerst in Westend

We schrijven zondag 12 November 2023, de dag nadat de kinderen weer langs de deuren zijn geweest om zakken vol snoep te scoren tijdens Sint Maarten. Vandaag ging het behalve om de lolly’s ook zeker om de punten voor de ranking.

De 30 aangemelde spelers werden in 10 poules van 3 verdeeld zodat het voor de wedstrijdleiding ook weer een makkelijke opgave was om de knock-out fase in te delen met de A-, B- en C-sheets.

De sheetfinales verliepen als volgt:
C-sheet: Arjan Bambach – Danny Wijnands (3-0)
Arjan had zijn dag vandaag totaal niet, rommelde in de C-sheet overal doorheen en als donderslag bij heldere hemel viel het in de finale wel zoals we Arjan kennen. Met 2x een 18-darter stond de 2-0 voorsprong op het bord en in leg 3 werd de wedstrijd direct afgemaakt.

B-sheet: Erik Avondrood – Laurens van Haperen (4-1)
Erik kende een stroeve start in de poulefase. De dubbels wilden in de eerste wedstrijd totaal niet vallen wat resulteerde in een verliespartij waarna de B-sheet haast onvermijdelijk werd. In de halve finale moest Erik nog flink aan de bak tegen een goed spelende Erwin Valks (4-3) die vandaag meesterlijk was in de hoge finishes met maar liefst 4x een 100+ finish. Laurens bereikte de finale door in de halve finale Rob de Vries met 4-2 te verslaan. Laurens wist in de finale nog de 0-1 voorsprong te pakken maar vanaf dat moment maakte Erik geen fouten meer en trok de finale met 4-1 naar zich toe.

A-sheet: Jesse Daman – Michael van der Velde
Een sterk bezette A-sheet met o.a. namen als Youri Brouwer, Leroy Kwadijk en Lars de Jong bracht een op papier verassende finale met Jesse en Michael tegenover elkaar. Jesse bereikte de finale door in de halve finale te winnen van Robin van Bergen. Michael verschalkte Lars de Jong in de halve finale waar Lars eerder won van Leroy Kwadijk en Youri Brouwer.

Jesse was in de finale echter overtuigend de betere speler en ging er zo met de 100 punten vandoor en hierdoor de top 3 van de ranking betreed. Michael deed ondanks zijn verlies in de finale ook goede zaken en staat nu met 280 punten samen met Jesse gedeeld 2e in de tussenstand op 10 punten achterstand van Erik

Bijzonderheden:
180’ers
Erik Avondrood 4x
Lars de Jong 3x
Erwin Valks, Michael van der Velde 2x
Robin van Bergen, Thijs Piet, Benny Stein, Gavin Tool 1x

Hoge Finishes
Leroy Kwadijk 136
Terrence Stein 134
Erwin Valks 130 / 120 / 106 / 105
Jesse Daman 111
Youri Brouwer 104
Erik Avondrood 101

error: Inhoud is beveiligd!